Bröstförminskning


Bröstförminskning. Det är vanligt att kvinnor med en stor byst lider av ryggbesvär och värk. Många kvnnor önskar att de hade större bröst men det är faktiskt väldigt vanligt med den raka motsatsen. En stor byst kan vara i vägen och ge upphov till olika komplikationer. Därför är bröstförminskning ett alternativ för den som vill komma till bukt med sina problem som både kan vara medicinska besvär och en dålig självkänsla.

En brölstförminskning kan ofta vara motiverat om en person lider av nack- och ryggproblem, hudirritationer och andningsproblem som en stor byst kan orsaka. Ett annat stort problem som kan åtgärdas av en bröstförminskning är att personen slipper skav ifrån behå-banden som trycks in mot huden på axlarna.

Det är vanligt att tjejer i tonåren som har stora bröst lider av dålig självkänsla och undviker att utföra vissa aktviviter som sport och simning. En bröstförminskning är aldrig lösningen på en persons alla problem och det är naivt att tro att självkänsla kommer automatiskt i och med en bröstförminskning. Det viktigaste är att personen som vill utföra en bröstförminskning är vid god fysisk och mental hälsa och att personen har realistiska förväntningar på sin bröstförminskning.

Vad som är väldigt viktigt är att rådfråga olika kirurger innan en bröstförminskning. Se till att ställa alla olika typer av frågor så att du känner dig trygg och säker innan själva operationen för bröstförminskningen. Ju mer du tar reda på innan bröstförminskningen, desto mindre är chansen att du blir besviken.

En bröstförminskning utförs alltså i första hand för att ge en avlastning på rygg och nacke. Med detta kommer även ofta en estetisk förbättring av bröstens utseende. De flesta av de kvinnor som utför en bröstförminskning lider av hängande bröst som kan bli till besvär. Detta leder ofta till fysiska begränsningar.

Brösten brukar normalt sluta växa i slutet på tonåren, men brösten kan även växa i samband med en graviditet. Bröstförminskningar utför således inte på unga tjejer vars bröst inte har vuxit färdigt. Kvinnor som planerar att amma i framtiden avrådes från att göra en bröstförminskning då detta kan leda till komplikationer och svårigheter i amningen.

När du träffar din kirurg för första gången inför din bröstförminskning är det viktigt att ni för ett öppet och ärligt samtal. Hör dig gärna för med olika kliniker och kirurger för att hitta den som du i slutändan känner dig trygg med. Det kan också vara en god idé att tala med andra som genomgått en bröstförminskning om deras upplevelser och tips. Idag är det mycket lätt att komma i kontakt med andra människor i samma situation genom Internet. Glöm dock inte att en bröstförminskning är en ytterst individuell upplevelse och att alla har olika tankar och erfarenheter.

Det är viktigt att du förklarar för din kirurg vilka förväntningar du har på bröstförminskningen. Kirurgen kommer att undersöka dina bröst inför operationen och ta bilder. Kirurgen kommer att beskriva ur bröstförminskningen kommer att gå till i detalj samt vilka komplikationer och biverkningar operationen kan innebära. En bröstförminskning anses idag som ett relativt riskfritt ingrepp.