Hårtransplantation


Hårtransplantation. Många personer lider för eller senare av tunt hår och det blir allt vanligare att man utför en så kallad hårtransplantation. Många tar detta stor steg och söker professionell hjälp för en hårtransplantation på någon klinik runt om i landet eller utomlands. Många tror att håravfall kanske upphör och väntar därmed med att söka hjälp.

Ofta är de på kliniken de första som personen som lider av håravfall talar om sina problem med. Problemet med håravfall kan i många fall kännas som väldigt genant och hårtransplantation är ett ämne man sällan diskuterar med utomstående.

Många som själva inte lider av håravfall ser det inte som något problem. Men faktum är att det är väldigt vanligt att man mår dåligt när man inser att man lider av håravfall. Håret är en betydande del av både en persons utseende och självbild och är så mycket mer än bara hår. Styrkan sitter i håret heter det ju, och i många fall är det sant.

När du uppsöker en hårklinik går ni i lugn och ro igenom vilka möjligheter en hårtransplantation skulle innebära för dig. Du har tid att ställa de fårgor du känner att du behöver ha svar på inför en eventuell hårtransplantation och det är viktigt att du känner dig trygg. De flesta kliniker har många års erfarenhet och de erbjuder gratis konsulationer vilket brukar vara väldigt uppskattat. Efter en konsultation har du förhoppningsvis fått svar på de flesta frågor du har om en hårtransplantation.

Efter du har genomgått en hårtransplantation ser du oftast resultatet inom sex månader.

De flesta kliniker som utför hårtransplantationer använder inte hår från en person till en annan. Detta är fysiskt möjligt men det krävs att många pusselbitar stämmer in och det är väldigt riskfyllt.

Det sägs att en hårtransplantation med med än 4000 hårstrån ger sämre utväxt. Men vissa kliniker utlovar en hårtransplantation på 16 000 hår per behandlingstillfälle, vilket många andra kliniker hävdar är omöjligt.

Det är alltid olika betydelser som spelar in när du ska genomgå en hårtransplantation.

Hur tjockt ditt normala hår är, vilken färg du har på håret, om du har rakt eller lockigt hår är alla faktorer som spelar in på en hårtransplantation. Många undrar om det gör ont att genomgå en hårtransplantation. Smärtan du känner vid en lokalbedövning sägs vara den samma som när du är hos tandläkaren.

De flesta kliniker ger en skriftlig garanti på att du verkligen kommer få en utväxt efter hårtransplantationen. När du genomgår en hårtransplantation tas hår från nacken där du också får ett litet ärr som dock täcks av omkringliggande hår. På själva transplantationsområdet syns inga ärr.

När man genomgår en hårtransplantation används en enkelhårsteknik vilket hjälper till att skapa en naturlig hårlinje. Vid en hårtransplantation tas håret som sagt från den nedersta delen av nacken där håret växer hela livet. Därför kommer även det transplanterade håret växa hela livet ut. För att vara en god patient för en hårtransplantation krävs att du är vid god fysisk hälsa. De flesta kliniker som utför hårtransplantationer har patienter som är allt i från 20 till 75 år.

Vid all typ av kirurgi finns det en risk för svullnad, infektioner och efterblödningar. När det gäller hårtransplantationer är dessa komplikationer ytterst ovanliga men även risker man bör känna till. Tiden för en hårtransplantation varierar men en behandling på runt fyra timmar är vanlig.