Läppförstoring


Läppförstoring. Att genomgå en läppförstoring har blivit ett av de vanligaste estetiska ingreppen under de senaste åren. Munnen är en väldigt viktig del av vårt utseende och de allra flesta efterstävar en plutig och fyllig mun men vackert formade läppar. Många personer som har tunna läppar vill göra en läppförstoring för att få en mer sensuell look. Vissa menar även att tunna läppar kan uppfattas som snipiga och vill därför göra en läppförstoring.

Det vanligaste är att klinikerna använder sig av Restylane för att utföra en läppförstoring. Det är både ett relativt enkelt ingrepp och de flesta menar att man efter läppförstoringen med Restylane verkligen får en mer sensuell mun. Det har varit mycket tal om Restylane när det diskuteras läppförstoringar under de senaste åren och många undrar vad ämnet egentligen består av. Namnet Restylane är egentligen bara ett varumärke för en form av icke-animalisk hyaluransyra. Hyaluransyra tillverkas naturligt i kroppen och är en vattenbärande gel som består av sockerart. Men syran kan även tillverkas artificiellt oc då går det under namnet Restylane. Restylane består alltså av hyaluronsyra och är en godkänd substans för kosmetiska ingrepp i ansiktet såsom en läppförstoring.Kvinnor och män i alla åldrar förbättrar idag sitt utseende genom att på ett naturligt sätt göra en läppförstoring som lyfter fram munnen och gör den mer fyllig. En läppförstoring görs även bland äldre då läpparna ibland förlorar volym med åren. Vissa äldre kvinnor lider av att läppstiftet rinner ut i rynkor runt munnen och vill göra en läppförstoring för att slippa detta problem. En läppförstoring är även ett sätt att få tillbaka de drag som man ser som en del av sig själv. Vissa gör även en läppförstoring för att de vill komma tillrätta med något som man vantrivts med hela livet.

Många kliniker i Sverige har en lång erfarenhet av läppförstoring. De flesta utför alltså behandling med Restylane som som sagt är ett kroppsidentiskt ämne som är både säkert och väldokumenterad bland svenska och internationella läkare. Restylane är en svensk produkt som används för läppförstoringar runt om i hela världen. Många kliniker har börjat använda sig av den nya Restylane Lipp när de utför läppförstoringar. Restylane Lipp är speciellt gjord för läppförstoringar och håller längre än Restylane som enbart verkar i cirka sex månader.

Ett annat ämne klinikerna använder vid läppförstoring är Esthelis. Esthelis är ett ämne som likt Restylane innehåller hyaluronsyra. Skillnaden är att Esthelis är viskös, mjuk och sirapsliknande i sin konsistens. Det finns även andra ämnen gjorda för läppförstoringar med en ännu längre verkningstid.

Marknaden för läppförstoringar är explotionsartad och vi kommer att få se en rad olika nya produkter på marknaden inom de kommande åren. Alla med en längre verkningstid eller en mer naturlig framtoning i sitt resultat av en läppförstoring.

Vid en läppförstoring läggs en lokalbedövning på läppen, som sedan fylls med Restylane, allt efter patientens önskemål. Behandlingen ger inga större biverkningar. Vad man har sett i sällsynta fall vis en läppförstoring är stora uppsvullnader och blåmärken. Det är även väldigt ovanligt med allergiska reaktioner efter en läppförstoring med Restylane. Oftast är läpparna kan vara lite svullna några dagar efter en läppförstoring. Det är därför bra att ta någon dag ledigt från jobbet. Det är även klokt att boka in ett återbesök på kliniken cirka två veckor efter din läppförstoring för att se om läpparna har läkt som de ska. Restylane är kroppsidentiskt och bryts därför ned av kroppen efter en tid. Läppförstoringen kan därför behöva göras om efter ca 6-12 månader. Vid en läppförstoring kan kliniken forma läpparna efter dina önskemål. Det går att lyfta fram läppkonturen, lägga till mer volym och plut, göra läpparna större eller bredare, markera eller minska amorbågen för mer jämntjocka läppar. Allt är upp till hur du vill att dina läppar ska se ut.