Restylane


Restylane. Efter Botox kom det nya ämnet Restylane in på marknaden och det har blivit oerhört populärt att genomgå en Restylanebehandling. Det har varit mycket tal om Restylane under de senaste åren och många undrar vad ämnet egentligen består av.

Namnet Restylane är egentligen bara ett varumärke för en form av icke-animalisk hyaluransyra. Hyaluransyra tillverkas naturligt i kroppen och är en vattenbärande gel som består av sockerart. Men syran kan även tillverkas artificiellt oc då går det under namnet Restylane. Restylane består alltså av hyaluronsyra och är en godkänd substans för kosmetiska ingrepp i ansiktet.

Restylane används för att släta ut ålderslinjer och rynkor i ansiktet. Ofta används Restylane för att fylla ut ojämnheter runt ögonen och släta ut rynkor i pannan.

Men det allra vanligaste är att Restylane idag används för att förstora läpparna.

Vad många inte vet är att Restylane faktiskt tillverkas av ett svensk företag och Restylane har utvecklats oh testats av svenska läkare. Restylane har länge varit populärt i Australien och Europa men det var inte alls länge sedan Restylane blev godkänt för kosmetiska ingrepp i USA.

Efter en behandling med Restylane så varar effekterna i cirka sex månader och ibland till oh med lite längre. Företaget som tillverkar Restylane har även utvecklat nya varianter av ämnet som heter Perlane och Sub-Q sägs ha längre verkningstid. Perlane åller i nio månader meddan Sub-Q sägs hålla i hela femton månader.

När man har genomgått en behandling med Restylane tar det cirka tre dagar att återhämta sig. Vanligt förekommande efter en Restylanebehandling är att huden svullnar upp och att blåmärken bildas vilket kan vara ganska problematiskt. Vanligtvis brukar patienten få komma på återbesök cirka två veckor efter Restylanebehandlingen för en bedöming om en eventuell påfyllning av Restylane behövs.

Restylane är en ren och kemiskt framställd substans som inte ger några allergier utom i mycket få och sällsynta fall. Restylane används även efter ansiktslyft för att få den allra bästa framtoningen av ett ansikte. Restylane kan nämligen korrigera de områden som det kirurgiska ingreppet inte lyckades korrigera.

Allt vanligare är även att Restylane används bland yngre patienter för att korrigera de första ålderlinjerna när ett ansiktslyft inte är aktuellt.

Som sagt så försvinner Restylane preparatet till slut och det blir nödvändigt att genomgå nya behandlingar för att upprätthålla en maximal förbättring. Det är upp till var och en att bedöma hur långt det ska gå mellan Restylaneinjektionerna. Visst finns det skräckexempel där personens hela ansikte ser helt uppsvullet och glansigt ut. Det är alltså att rekommendera att gå försiktigt fram i användandet av Restylane så det inte blir något man är helt beroende av.

Restylane bygger alltså på ett ämne som finns naturligt i kroppen och som injiceras och ger volym i huden för att sedan långsamt försvinna. Många patienter använder sig av både Restylane och Botox för det ultimata resultatet. Många frågar sig även vad som är bäst, Restylane eller Botox. Man ska komma ihåg att skönhetsingrepp alltid ger individuella resultat och det är viktigt att man tillsammans med sin kirurg diskuterar fram vad som lämpar sig bäst för just dig.